Woestijnroos is een mengsel van gips en zandkorrels en wordt ook wel zandroos genoemd. Het vormt zich voornamelijk in woestijnen waar grondwater snel verdampt, als het grondwater de mineralen gips en/of bariet bevat kan de woestijnroos ontstaan. Het is een geliefd object voor mineraal verzamelaars.

Woestijnroos als decoratie

Woestijnroos is erg mooi om te zien, het is licht van kleur en heeft een aparte structuur en ronde uitsteeksels. De steen wordt vaak verkocht in de originele staat als losse, ruwe steen en is niet duur. Het formaat van deze edelstenen kan enorm verschillen maar ook de grote stenen kosten niet extreem veel. Deze stenen zijn erg mooi als decoratie in huis. Kleinere, ruwe stenen zijn vaak plat en bevatten niet de mooie, originele structuur. Wel zie je hierin de verschillende beige/bruine tinten naar voren komen.

Sieraden met woestijnroos zie je niet zo veel, er worden alleen enkele ketting hangers van gemaakt, er wordt dan vaak een kleine woestijnroos gebruikt. Er zijn ketting hangers met een ringetje en ketting hangers die doorboord zijn, beide kunnen ze eenvoudig aan een koord bevestigd kunnen worden. Er zijn ook spiralen waar een kleine woestijnroos in bevestigd kan worden. Bij deze optie hoeft de steen niet doorboord te worden.

Woestijnroos kopen is het gemakkelijkste als losse steen, als sieraad is het minimaal verkrijgbaar.

Woestijnroos geeft rust

Door de steen in huis te plaatsen kun je profiteren van de krachtige energieën. Het heeft een beschermende werking en geeft inzichten, deze steen kan je verder helpen als je bezig bent met spiritualiteit. Het bevordert het contact met gidsen en engelen. Het geeft rust, zorgt voor balans en houdt je geaard. Woestijnroos heeft een positief effect op epilepsie, het geven van borstvoeding en de ruggengraat. Het gaat het effect van vrije radicalen tegen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here