Topaas komt in verschillende kleuren voor, voornamelijk in strogeel tot geelbruin, roze en lichtblauw maar er is ook een kleurloze variant. Veel topaas stenen worden kunstmatig roze of lichtblauw gekleurd door de steen te verhitten. De steen ziet er glazig uit en je kunt er licht doorheen kijken. Heel vroeger werd deze edelsteen al gebruikt als sieraad en als heelsteen vanwege de sterke krachten.

Sieraden en losse topaas stenen

Ruwe topaas heeft een ruitvormig ondervlak en is langwerpig, een grote topaas kan een lengte van 1 meter bereiken. De groeven in de steen groeien in de lengte mee, deze zijn in de ruwe steen goed zichtbaar. Bij een gladde steen zie groeven in de steen zitten doordat je er licht doorheen kunt kijken. Dit ziet er bijzonder uit. Zowel de grove als de gladde steen kun je in de verschillende kleuren topaas kopen.

Sieraden met topaas zijn erg populair omdat de steen glazig is. Door de steen te slijpen straalt het als een echt juweel. De kleuren worden veelal bewerkt door de steen te verhitten, dit wordt gedaan omdat de blauwe kleur het meest geliefd is om te verwerken in sieraden. Sieraden met blauwe topaas zijn er ook het meeste. Voor ringen en kettingen wordt meestal een grote steen gebruikt. Bij oorbellen en armbanden zie je vaak de kleinere steentjes terug. Een sieraad met topaas kopen hangt af van persoonlijke voorkeur.

Topaas stenen met een regenboog gloed worden ook wel ‘mystic topaas’ genoemd. Deze kleur is niet natuurlijk, de steen krijgt en dunne filmlaag coating waardoor het regenboog effect ontstaat.

Het versterkt vriendschappen en relaties

Topaas staat voor geluk, liefde en voorspoed. Het geeft je een goed gevoel en helpt je in de zoektocht naar liefde. Het versterkt vriendschappen en relaties en helpt je makkelijker te vergeven. Het stimuleert het concentratievermogen en creativiteit. Op lichamelijk gebied ondersteunt het de schildklier en spijsvertering waardoor het een geschikte steen is voor mensen met spijsverteringsproblemen of een eetstoornis. Het heeft een positief effect op de bloedsomloop, de energiehuishouding en het humeur.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here