Tijgeroog heeft zijn naam te danken aan de lichtreflectie die velen aan het oog van een tijger doet denken. De edelsteen is veelal strogeel van kleur met lichtbruine tot donkerbruine strepen. De kleuren en strepen op de steen komen het mooist uit als de steen tot een bol geslepen wordt. De minder bekende kleuren tijgeroog zijn donkerblauw en donkerrood.

Lees ook: de geneeskracht van tijgeroog

Prachtige kleuren en een mooie glans

Vanwege de mooie tekening op de steen en de bronzige kleur wordt het graag gedragen als sieraad. Er zijn tijgeroog sieraden in allerlei soorten, ketting hangers worden veelal geslepen in leuke figuren, bijvoorbeeld een hart, een engel of een kruis. Er zijn ook ronde hangers of donut hangers, deze zijn rond met binnenin een rond gat. Daarnaast zijn er allerlei armbanden, zowel met ronde kralen als met split kralen, oorbellen, ringen, bedeltjes en massagestenen. Sieraden met tijgeroog zijn er in de kleuren strogeel, donkerrood en donkerblauw waarvan strogeel het meest geliefd is.

Omdat de kleur in een bol geslepen steen zo mooi uitkomt is het aanbod van tijgeroog bollen redelijk groot, er zijn zowel grote als kleine bollen. Tijgeroog kopen kan ook als ruwe steen, deze stenen zijn vaak wat doffer dan de geslepen steen maar ook hierin zie je de mooie strepen. De knuffelsteen is populairder dan de ruwe steen, in de knuffelsteen zie je ook weer de prachtige kleuren naar voren komen en het heeft een mooie glans.

Tijgeroog maakt je leergierig

Tijgeroog kopen kan hulp bieden als je vaak last hebt je maag en/of darmen. Het zorgt voor een betere stoelgang en het versterkt de maag en lever. Daarnaast stimuleert deze edelsteen het hart en de bloedsomloop. Het helpt spieren ontspannen waardoor het kramp tegen kan gaan. Tijgeroog is op emotioneel gebied handig bij angsten en fobieën. Het kan kinderen die gepest worden ondersteuning bieden. Tijgeroog maakt je nieuwsgierig en leergierig

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here