Smaragd kopen is vaak enorm prijzig


Smaragd is een transparante edelsteen en heldergroen van kleur. Smaragd is een mineraal en net als aquamarijn is het een variant van beril. Al ruim 4000 jaar lang wordt deze edelsteen gebruikt om te genezen en om te dragen als sieraad. Het staat symbool voor macht en onsterfelijkheid.

Smaragd kopen, enorm prijzig

Een losse smaragd kopen is enorm prijzig, voor een klein steentje heldergroene smaragd betaal je al snel een paar honderd euro. Hoe groter en mooier smaragd is, hoe duurder het wordt. Omdat deze steen zo duur is worden er ook veel imitatie stenen gemaakt, deze zijn een stuk goedkoper.

Omdat de heldergroene smaragd zo prijzig is wordt het vaak als klein steentje verwerkt in een sieraad zoals in een ring of in oorbellen. Dit groene juweel schittert mooi in het licht en heeft iets magisch. Smaragd kan ook gedragen worden als ketting, ketting hanger of armband. De kleur en kwaliteit van de edelsteen bepalen de prijs van het sieraad.

Naast de heldergroene smaragd is er ook een niet transparante versie. De kleur hiervan is vaak donkergroen met lichte en donkere elementen. Deze steen is goedkoper dan de heldere variant en te koop als ruwe steen, sieraad of knuffelsteen.

Krachtige werking op de gezondheid

De geneeskrachtige smaragd heeft een krachtige werking op de gezondheid en staat in verbinding met het hartchakra. Het is een stimulans voor de liefde, het geeft inspiratie, positiviteit en laat je genieten. Deze edelsteen werkt positief wanneer er samengewerkt moet worden, maar ook bij vriendschappen en relaties. Het geeft je een gevoel van eenheid.

Lichamelijk kan smaragd helpen bij epilepsie, reuma en hartproblemen. Het versterkt het cognitieve vermogen, het geheugen en helpt bij slapeloosheid en nachtmerries. Je kunt de steen onder het hoofdkussen leggen of op het nachtkastje om ‘s nachts van de energieën te profiteren. Vroeger werd smaragd al gebruikt om het gezichtsvermogen te verbeteren, het kan slechtziendheid verminderen.

Redactie

Soms schrijven Judy en Edwin artikelen samen. Ook krijgen zij hulp van anderen om edelstenen.blog up-to-date te houden. Deze blogs worden geplaatst onder de naam 'redactie'. Heb je een op- of aanmerking op een van de artikelen die onder deze naam zijn geplaatst, dan kun je gewoon contact opnemen met Judy en Edwin.

Recent Content

link to Koop nu jouw unieke Amethist!

Koop nu jouw unieke Amethist!

De amethist is een van de meest bekendste edelstenen. Deze paarse kristal is familie van de bergkristal en wordt gekenmerkt door zijn prachtige paarse kleur. De edelsteen wordt verspreid over de wereld gevonden. In de middeleeuwen was dit voornamelijk in Brazilië. Tegenwoordig wordt de amethist onder andere ook gevonden in de Verenigde Staten, Rusland, Duitsland […]
link to Girasol, ontzorgt en geeft inzicht

Girasol, ontzorgt en geeft inzicht

Naast een positieve werking op de lymfeklieren helpt deze wateropaal het lichaam zichzelf te genezen. Hij geeft innerlijke rust en vermindert je spanningen en zorgen. De Girasol is een geest verhelderende edelsteen. Een prachtige edelsteen die veel waarde voor ons heeft. Wij merken dat Girasol een krachtige edelsteen is. Dit betekent dat Girasol meewerkt aan […]