De blauwe saffier is een kostbare edelsteen. Al eeuwen lang is de steen erg geliefd vanwege de schoonheid en de bijzondere eigenschappen. Saffieren komen in vele kleuren voor maar de blauwe kleur is het duurste. De saffier is één van de edelstenen in de Thaise orde van edelstenen.

Geneeskracht

Het dragen van mineralen of edelstenen tegen lichamelijke klachten is al voor een heel lange tijd bekend. Edelstenen worden nog steeds gebruikt om het lichaam te laten te herstellen. Zo heeft ook de saffier zijn eigen geneeskrachtige werking.

Koortsverlagend

Wanneer je koorts hebt dan is je lichaamstemperatuur boven de 38 graden Celsius. Je lichaam reageert met het krijgen van koorts vaak als reactie op een infectie met virussen en bacteriën. Een saffier gedragen op de huid zorgt ervoor dat de koorts vermindert.

De saffier vermindert pijn bij reuma

Reuma is een verzamelnaam van aandoeningen aan gewrichten, spieren en pezen. Wanneer je reuma hebt dan heb je vaak last van vermoeidheid, pijn en last van stijfheid. Een saffier helpt de klachten bij reuma te verzachten. Belangrijk is het om de edelsteen direct op de huid te dragen.

Bloeduitstortingen

Een bloeduitstorting wordt ook wel een hematoom genoemd. Het is een opeenhoping van bloed onder je huid of in het lichaamsweefsel. Een zichtbare bloeduitstorting kun je herkennen door het ontstaan van een blauwe plek. Een hematoom kan overal in je lichaam voorkomen. Ook in je interne organen kan een hematoom voorkomen. Een saffier gedragen op de huid  kan de bloeduitstorting verminderen.  Ook kan je de edelsteen op de bloeduitstorting leggen dat geeft verlichting.

Menstruatiepijn

Wanneer je last hebt van menstruatiepijn heb je meestal steken of krampen in je onderbuik. De pijn kan ook naar je rug of benen trekken. Sommige vrouwen zijn ook wat emotioneler of sneller geïrriteerd in deze periode. Een saffier gedragen op de huid verlicht de problemen voor en tijdens de menstruatie.

Slapeloosheid

Soms duur het heel lang voordat je eindelijk in slaap valt. Het kan ook zijn dat je te vaak of te vroeg wakker wordt. Sommige mensen hebben dit allemaal tegelijkertijd. Wanneer je langdurig te weinig slaap krijgt kun je klachten krijgen. Klachten zoals vermoeidheid, lusteloosheid, concentratieproblemen en prikkelbaar zijn. Leg een saffier onder je hoofdkussen. De steen helpt je om beter te slapen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here