Saffier is een van de meest kostbare edelsteen en wordt gekenmerkt door de heldere, diepblauwe kleur. Deze edelsteen wordt al eeuwenlang gedragen als sieraad en gebruikt vanwege de bijzondere eigenschappen. Net zoals robijn is saffier een variant van korund, alleen robijn is rood van kleur. De overige korund soorten worden saffier genoemd, deze edelsteen komt voor in de kleuren geel, oranje en roze. Blauwe saffier is de meest bekende.

Prachtige blauwe saffier kopen

Omdat blauwe saffier de geliefde kleur is wordt deze ook veelal gebruikt voor sieraden. Echter zit er wel een prijskaartje aan deze prachtige juwelen. De edelstenen worden geslepen tot kleine steentjes en zo verwerkt in een ketting, armband, ring of oorbel. Saffier kopen kun je zo duur maken als je wil, er zijn hele dure- maar ook goedkopere sieraden te koop, hierin is wellicht minder saffier verwerkt. Ook het materiaal van het sieraad is bepalend voor de prijs. Hoe meer saffier er verwerkt is in een sieraad hoe duurder het zal zijn.

Ook de gele, oranje en roze saffier wordt gebruikt voor sieraden, deze zijn vaak net wat minder prijzig. Dit komt omdat deze kleuren minder populair zijn. Nog een andere variant is de niet transparante, blauwe saffier. Deze is vaak donkerblauw van kleur met donkere en lichte tinten, deze is minder bekend en redelijk goedkoop. Deze kun je ook kopen als ruwe steen of als getrommelde steen.

Een helder blauwe saffier is ook te koop als losse edelsteen, deze is echter wel een stuk prijziger.

De steen van wijsheid en bescherming

De werking van de saffier is afhankelijk van de kleur, de blauwe saffier werkt op het keelchakra en het voorhoofdchakra. Alle soort saffier kunnen ondersteuning bieden bij depressie, stress, frustratie en concentratieproblemen. Het heeft een kalmerende werking op het lichaam en reguleert de klieren, de ogen, het bloed en de aders. Saffier staat voor wijsheid en bescherming en brengt spirituele inzichten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here