Home Robijn Robijn kopen

Robijn kopen

1141
0
Robijn kopen

De robijn is een zeldzame edelsteen met een prachtige dieprode kleur. Je ziet de robijn onder anderen terug op de kroon van een koning of koningin en in schatten uit traditionele sprookjes verhalen. De robijn werd vroeger al gedragen, deze edelsteen werd beschouwd als levenssteen, het zou het hart versterken en verloren kracht teruggeven. In de middeleeuwen werd zelfs gezegd dat de de robijn magische krachten zou bezitten. In welke vormen kun je de robijn kopen?

Robijn kopen: een sieraad met klasse

Een robijn kopen is geen dagelijkse bezigheid, er zit nogal een prijskaartje aan deze bijzonder mooie edelsteen. Er worden veel imitatie robijnen verkocht die exact hetzelfde ogen als een echte robijn alleen zijn deze een stuk goedkoper. Het is dus belangrijk om je goed te laten informeren en meerdere webshops of juweliers te bekijken voordat je een robijn koopt.

Bij een juwelier kun je robijn kopen in een ring, oorbellen of als ketting hanger. Robijn wordt meestal tot kleine steentjes geslepen die verwerkt worden in sieraden. De dieprode kleur is erg opvallend en straalt liefde en warmte uit. Door de opvallende kleur vallen de kleine steentjes goed op.

Als losse steen is robijn zowel ruw als bewerkt te koop. Bij de losse robijn is de prijs afhankelijk van de kleur en de grootte. Hoe mooier de kleur en hoe groter de robijn, hoe duurder het is. De goedkopere robijn heeft een roodpaarse kleur, terwijl de duurdere exemplaren felrood kunnen zijn. De ruwe steen heeft vaak een doffere kleur, maar een geslepen of getrommelde steen kan juist mooi glanzen. Het is is dus maar net waar je voorkeur naar uit gaat.

Robijn als levenssteen

Dat de robijn vroeger al beschouwd werd als levenssteen is niet zonder reden, robijn helpt namelijk met het vergroten van eigenwaarde en helpt om realistisch te blijven. Het zorgt voor meer wilskracht en motivatie in het leven. De geneeskracht van de robijn is populair. Het maakt je vrolijk, spontaan en geeft je plezier. Het geeft energie, stimuleert de darmwerking, versterkt het immuunsysteem en heeft een gunstig effect op jicht en bloed gerelateerde ziekten.

Vorig artikelParel kopen
Volgend artikelOpaal kopen
Redactie
Soms schrijven Judy en Edwin artikelen samen. Ook krijgen zij hulp van anderen om edelstenen.blog up-to-date te houden. Deze blogs worden geplaatst onder de naam 'redactie'. Heb je een op- of aanmerking op een van de artikelen die onder deze naam zijn geplaatst, dan kun je gewoon contact opnemen met Judy en Edwin.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here