Home Biotiet

Biotiet

Wat is biotiet?

Wat is biotietBiotiet wordt ook wel de barende steen genoemd en een enkele keer kom je het ook tegen als ijzermica. Het valt onder de groep mica’s. Het mineraal komt erg veel voor in en rondom de vulkaan Vesuvius. Ook in andere landen van Europa en de Verenigde Staten komt heel veel voor. Het is vernoemd naar een belangrijke Franse natuurkundige genaamd Jean-Baptiste Biot. Het wordt gevonden in de kleuren groen, bruin en zwart en heeft vaak een grijze streepkleur. Spiritueel wordt het gezien als een beschermende en reinigende steen.

Als je de biotiet bij je draagt dan beschermt het tegen alle negatieve energieën die je tegenkomt. Geneeskrachtig gezien worden onder andere een positieve werking op jicht, ogen, verschillende vormen van reuma en hulp tegen verzuring toegeschreven. Ook wordt deze steen cadeau gegeven aan mensen die zwanger zijn, omdat het de pijn die bij weeën komt kijken vermindert. Astrologen hebben het sterrenbeeld Schorpioen toegeschreven aan het mineraal. Mediteren kan volgens edelsteentherapeuten op de eerste chakra.

Biotiet wordt ook wel barende steen genoemd. Deze steen activeert tijdens de bevalling de weeën, ontspant je bekkenbodem en baarmoedermond. Wanneer je gaat bevallen kun je een biotiet steentje in je hand houden. Deze steen kan helpen de bevalling...

AANBIEDING – €135,- korting

Yoga Nidra Chakra cursus. Bekijk de cursus via de button hieronder of lees ons Yoga Nidra cursus blog

Yoga Chakra aanbieding