De maand mei is verbonden met de smaragd. Deze steen wordt in het Engels ook wel emerald genoemd. De steen heeft erg veel geneeskracht en wordt gezien als zeer spiritueel. Veel vormen van de meimaandsteen zijn erg duur. Gelukkig zijn er ook goedkopere varianten beschikbaar van de smaragd. Volgens oude vertellingen helpt het dragen van de steen bij diverse kwalen en ziektes, zoals slechtziendheid. De steen wordt vaak gevonden in de landen Colombia, Zambia en Zimbabwe.

De edelsteen smaragd

De smaragd is een hele spirituele steen en staat voor liefde, inspiratie, openheid, oprechtheid en positiviteit. Mensen die de steen dragen zullen meer kunnen genieten van het leven en merken een verbetering in de relatie. De maand mei is onmiskenbaar verbonden met de groene smaragd. Bekend is dat het de favoriete steen van Cleopatra was. Vroeger hield men de steen ook onder de tong of in de mond. Men geloofde dat je hierdoor de toekomst kon zien. Ook werd het al vroeg in de geschiedenis gebruikt voor de geneeskracht.

De kleur die bij de maand mei hoort

De heldergroene variant past bij de maand mei, maar ook andere groene kleuren kunnen gebruikt worden. De kleur groen staat voor rust en kalmte. Dit komt omdat het de kleur van de natuur is. Het is daarom ook de kleur die vaak door milieuorganisaties wordt gebruikt. Hierdoor staat het ook wel voor lucht en ademhalen.

Geboortemaand steen kopen

Je kunt de steen binnen verschillende prijsklassen kopen. Je kunt het werkelijk zo gek maken als je zelf wilt. Wij geven de voorkeur aan betaalbare varianten van de meimaandsteen. Hieronder vind je een kleine selectie van webshops waar je online stenen kunt kopen.

Klik op het logo om naar de steen van jouw maand te gaan

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here