De zeer spirituele en geneeskrachtige edelsteen aquamarijn hoort bij de maand maart. Deze steen is vernoemd naar zeewater. De Latijnse woorden aqua, wat water betekent en mare, wat zee betekent, zijn samengevoegd om de naam te geven aan de steen. De aquamarijn werd vroeger vooral gebruikt door mensen die beroepen hadden op zee, zoals vissers. Het wordt onder andere gevonden in de landen: Brazilië, Madagaskar, Oekraïne en Zambia.

De edelsteen aquamarijn

De steen is niet zeldzaam te noemen, maar is desondanks dat wel erg spiritueel en in trek De steen wordt gevonden in onder andere geelgroen, bleekgroen, blauwgroen of bleekblauw. De steen werd vroeger gebruikt om beelden van de maagd Maria te versieren. Ook werd de geneeskracht gebruikt door zeelieden. De steen staat qua geneeskracht ook voor spiritualiteit, eerlijkheid, onbezorgdheid en vrolijkheid. Het wordt ook gebruikt bij veel soorten mediatie

De kleur die bij de maand maart hoort

De lichtblauwe variant van aquamarijn hoort bij de maand maart. De blauwe kleur staat voor mediatie, karma, reinigen, hulp tegen en bij depressies, vertrouwen krijgen en gunstige loopbaan. Het is tevens de kleur van de hemel, de planeet Jupiter en de dag donderdag. In de edelsteenkunde worden blauwe edelstenen gezien als helende edelstenen met veel geneeskracht en spiritualiteit.

Geboortemaand steen kopen

De steen kun je in meerdere soorten kopen. Ben je geboren in de maand maart en je wilt de bijbehorende steen dragen? Dan raden wij het aan om dit op de huid te doen. Draag bijvoorbeeld eens een ketting met daaraan een hanger van aquamarijn. Hieronder vind je een actueel overzicht van steen bij verschillende webshops.

Klik op het logo om naar de steen van jouw maand te gaan

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here