Home Algemeen Lodestone voor medische doeleinden

Lodestone voor medische doeleinden

886
0
Lodestone kopen

Lodestone is een variant van magnetiet en wordt ook wel zeilsteen genoemd. De steen is licht magnetisch en donkergrijs/ zwart van kleur met een metaalachtige glans. Vroeger werd deze steen gebruikt om kompasnaalden magnetisch te maken. Zeeschepen hadden om deze reden altijd lodestone aanwezig, hier komt dus de naam zeilsteen vandaan!

Lodestone voor medische doeleinden

Lodestone is een minder bekende edelsteen en wordt ook niet veel verwerkt in sieraden. Als je er naar gaat zoeken kom je voornamelijk een paar ketting hangers en kralen kettingen tegen. Door de donkere kleur van de steen is een sieraad met lodestone niet erg opvallend, maar de metaalachtige glans zorgt ervoor dat het er toch bijzonder uit ziet. Ook voor een ruwe lodestone of losse lodestone kan het even zoeken zijn voordat je er een gevonden hebt.

Het wordt daar in tegen wel veel gebruikt voor medische doeleinden, bijvoorbeeld voor de ‘magnetische therapie’. In de oude geschiedenis werd lodestone al gebruikt voor de gezondheid. Zou zou Cleopatra slapen op de steen, om zo haar huid jong te houden. Chinezen en de Grieken gebruikten de magnetische stenen vanaf 2000 voor christus voor genezing. 200 voor Christus behandelde een Griekse physcian al met magneet therapie. Tijdens de therapie maakte hij gebruik van magneten om pijn bij zijn patiënten te verlichten. In het jaar 1000 zijn ook Perzische artsen deze therapie gaan toepassen.

Er zijn ook allerlei dingen te koop zodat je thuis de magnetische therapie kunt toepassen. Zoals een soort hesje die je om je bovenrug of onderrug kunt binden. Daarin zitten de lodestone stenen die z’n werk kunnen doen op het lichaam.

Lodestone tegen fibromyalgie en artrose

Een ketting met lodestone kan dus erg bevorderend zijn voor de gezondheid. Zo zouden de magneetvelden het functioneren van cellen en zenuwcellen kunnen beïnvloeden en zou het wondgenezing versnellen. Vooral bij fibromyalgie en artrose wordt deze therapie gebruikt om pijn te verlichten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here