Lava is steen in een vloeibare vorm. Het ontstaat wanneer een vulkaan uitbarst. Tijdens zo een uitbarsting komt er lava naar buiten. Doordat de hete lava afkoelt ontstaat er een gesteente. Het is een bijzondere spirituele steen. Lavasteen correspondeert aan de 1chakra de basischakra. Hieronder staat beschreven waarbij deze steen je op spiritueel gebied kan helpen.

Helpt je te aarden

Aarden wordt ook wel gronden genoemd. Een goede gronding is belangrijk het betekent dat je aanwezig bent in je lichaam. Wanneer je niet goed geaard bent is het vaak moeilijk voor je om de energieën die je van andere mensen opneemt te verwerken. Het voordeel van geaard zijn is dat je dan niet snel uit balans bent te brengen. De balans vinden is vaak moeilijker dan het lijkt. Vooral voor mensen die zogezegd teveel in hun hoofd zitten. In het kort komt het er op neer dat je geest je lichaam moet voelen. En dat je de aarde voelt waar je op staat. Een lavasteentjes aan een ketting of armband kan je helpen om jezelf te aarden. Draag deze steentjes voor het beste resultaat op de huid.

Geeft doorzettingsvermogen

Als je doorzettingsvermogen hebt dan ben je in staat een taak te volbrengen. Ook al gaat dat niet altijd even gemakkelijk. Doorzettingsvermogen krijg je niet vanzelf. Maar je kan wel proberen om een doorzetter te worden. Door te proberen je op het resultaat te focussen. En de obstakels die je tegenkomt als een uitdaging te gaan zien. En niet te denken in onmogelijkheden.

Lavasteen helpt bij overgevoeligheid van prikkels

Overgevoeligheid van prikkels wordt ook wel hoog gevoeligheid genoemd. Mensen die hier last van hebben ervaren de prikkels uit hun omgeving intenser dan andere mensen. Prikkels zoals sterke geuren, lawaai, fel licht en een drukke omgeving. Op het moment dat je teveel prikkels van buitenaf krijgt kan je jezelf gespannen gaan voelen. Je kan hierdoor verschillende klachten krijgen. Bijvoorbeeld fysieke klachten als migraine, allergie, maag en darmklachten en hoofdpijn. Bovendien loop je een groter risico op chronische vermoeidheid en een burn-out te krijgen. Als je hoog gevoelig bent dan is het heel goed om te aarden. Belangrijk is ook om jezelf grenzen te stellen. Een armband of ketting van lavasteentjes kan je helpen de prikkels wat minder hard binnen te laten komen en te aarden. Draag de steentjes wel direct op de huid.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here