Larimar is een mineraal dat alleen te vinden is in de Dominicaanse Republiek.  Kleuren waarin het mineraal gevonden wordt zijn wit, groenblauw en in licht- en donkerblauw.  De vindplaats van het mineraal werd in 1916 door een priester ontdekt. De steen wordt vaak gebruikt voor de vervaardiging van sieraden. Tevens is het een mineraal dat graag gebruikt wordt bij de edelstenentherapie om de helende eigenschappen.

Versterkt de botten

De ontwikkeling van de botten de sterkte en groei begint al op heel jonge leeftijd. Deze ontwikkeling gaat je leven lang door. Er zijn twee verschillende processen de botvernieuwing en botgroei. De botvernieuwing blijft je hele leven doorgaan terwijl de botgroei stopt wanneer je lichaam volgroeid is.

Dit is de reden dat de larimar ook heel goed is voor kinderen in de groei. Draag de steen op de huid voor het beste resultaat.

Larimar bij aderverkalking bloedvaten

De term aderverkalking wordt gebruikt voor het dichtslibben van de aderen. In de bloedvaatwand kan door de loop van jaren ophopingen van vet en lichaamscellen ontstaan. Deze zorgen voor vernauwingen in de bloedvaten. Later wordt er daardoor ook kalk in de bloedvaatwand afgezet. Hier komt de naam slagaderverkalking vandaan. In een nog later stadium komen er ophopingen in de bloedvaatwand. Ophopingen van bloedcellen en vetten waaronder ook cholesterol. Erfelijkheid speelt een rol maar er zijn nog andere oorzaken. Bijvoorbeeld hoge bloeddruk, roken, hoog cholesterolgehalte en een verhoogd glucose gehalte kunnen één van de oorzaken zijn. Een larimar kan de werking van de bloedvaten versterken. Draag de steen wel direct op de huid. Hiermee bereik je het beste resultaat.

Gewrichtsontsteking

Er zijn verschillende vormen van gewrichtsontsteking. Enkele voorbeelden zijn Bechterew, jicht en reumatische artritis. De ziekte van Bechterew is een reumatische aandoening. Bij deze ziekte krijg je chronische ontstekingen. De ontstekingen komen vooral voor in de gewrichten, bekken en de wervelkolom. Ook komen bij deze ziekte vaak oogontstekingen voor. Een larimar op de huid gedragen verlicht de pijn bij deze gewrichtsontsteking.

Pseudo-jicht

Deze gewrichtsontsteking lijkt op jicht. Het komt meestal voor in de pols en knie, maar ook bij de andere grote gewrichten van de armen en benen. De klachten die je door deze aandoening kunt krijgen zijn pijnaanvallen, en stijve gewrichten. Een larimar op de huid gedragen geeft verlichting tegen deze vorm van ontsteking.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here