Lapis lazuli is een blauwe edelsteen met gouden tinten van pyriet en wordt al ruim 9000 jaar gebruikt als heelsteen en gedragen als sieraad. Door de bijzondere kleuren en patronen in de steen is lapis lazuli ook nu nog erg populair als sieraad. De steen wordt voornamelijk gevonden in Afghanistan en Birma maar komt ook voor in Egypte en Mexico. In welke vormen kun je lapis lazuli kopen?

Populair door prachtige kleur

De prachtig blauwe kleur maakt lapis lazuli zo populair. Er zijn tal van sieraden waarin deze edelsteen verwerkt is, lapis lazuli kopen kan als ketting hanger, (kralen)ketting, armband, ring of oorbellen. De keuze is enorm. Er zijn sieraden waarbij de edelsteen duidelijk naar voren komt en een echte blikvanger is maar je kunt ook kiezen voor een sieraad met één of meerdere kleine steentje. Hoe meer lapis lazuli er verwerkt is in het sieraad, hoe duurder de prijs is.

Losse lapis lazuli kopen

Naast de vele soorten sieraden zijn er ook losse lapis lazuli stenen te koop. Je kunt hierbij kiezen uit de ruwe- of bewerkte steen. Echter is het aanbod van ruwe lapis lazuli stenen niet heel groot omdat de grove steen wat doffer van kleur is. Er wordt vaker gekozen voor geslepen stenen, de kleur komt hierbij veel mooier naar voren. Geslepen edelstenen zijn er in alle soorten en maten, er zijn kleinere stenen die je bij je kunt houden maar ook grote bollen voor op een pilaar of een geslepen beeldje.

De vele voordelen van lapis lazuli

Geneeskracht van Lapis lazuli werkt positief op het keelchakra en voorhoofdchakra. Het heeft een positieve werking op verschillende aspecten. Klachten rondom de mond, keel en longen zullen verminderen bij het dragen van een lapis lazuli ketting hanger. Denk aan klachten zoals keelpijn, aften, bronchitis en keelontsteking. Het heeft een helende werking op pijn in het zenuwstelsel, migraine en hoofdpijn. Het helpt de bloeddruk verlagen en werkt ontstekingsremmend. Daarnaast stimuleert het de lever, de nieren en de maag en werkt het positief op de huid.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here