Kattenoog is soort kwarts en lijkt veel op de tijgeroog en valkenoog edelstenen. Door de insluitsels van amfiboliet of serpentienasbest krijgt de geslepen edelsteen het bijzondere kattenoogeffect. De kleuren bestaan voornamelijk uit groen, grijs en wit.  De naam van deze edelsteen is ook gebaseerd op de typische kleur en glans, wat sprekend op een kattenoog lijkt. Vroeger was dit een geliefde edelsteen en werd gecombineerd met diamanten. Echter is dit flink afgenomen op het moment dat er een enorme hoeveelheid gevonden werd in Zuid-Afrika.

Geen groot aanbod, wel mooie sieraden!

Naast de groen, grijze kleur komt kattenoog ook voor in een bruin/rode kleur. Beide varianten worden gebruikt voor sieraden. Hoewel het aanbod niet groot is, zijn er toch bijzonder mooie exemplaren verkrijgbaar. Zoals oorbellen, ringen, armbanden en kettingen waarin kattenoog verwerkt is. De kosten van deze sieraden zijn mede afhankelijk van het materiaal waar het sieraad van gemaakt is.

Er zijn ook losse kattenoog ketting hangers, deze zijn vaak minder prijzig en makkelijker verkrijgbaar. Door de diepe en donkere kleur is de edelsteen makkelijk te combineren. Door het als ketting hanger op de huid te dragen zul je de werking van de steen beter ervaren.

Kattenoog kopen kan ook als ruwe steen. Echter is dan het kattenoog effect niet goed zichtbaar, dit komt juist mooi uit als de steen geslepen is. De ruwe steen bestaat uit verschillende kleurlagen die mooi in elkaar overlopen. Dit heeft een bijzonder effect, de ruwe steen zou gebruikt kunnen worden als decoratie. Mocht je toch liever een geslepen variant willen, zijn er ook nog losse, geslepen kattenoog stenen verkrijgbaar.

Kattenoog vergroot je intuïtie

Kattenoog zorgt dat je zelfvertrouwen en eigenwaarden zullen groeien, je zult dingen gemakkelijker van meerdere kanten bekijken en het vergroot je intuïtie. Deze steen kan goed worden ingezet bij negativiteit en psychische klachten als een gevoel van minderwaardigheid. Het stimuleert vergeving, creativiteit onafhankelijk en de wil om doelen te bereiken. Daarnaast verlicht het hoofdpijn, gezichtspijn en oogkwalen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here