De warme zomermaand wordt verbonden met de edelsteen robijn. Deze staat al sinds de oudheid bekend als de koning onder de edelstenen. Het is een prachtige steen met vaak een dieprode kleur. Het zijn redelijk zeldzame stenen, die niet extreem veel gevonden worden in hele hoge kwaliteit. Gelukkig geven de goedkopere robijnen ook geneeskracht aan de drager van de steen. Ben je in juli geboren of wil je iemand een leuk verjaardagscadeau geven, dan is een hanger of steen met robijn een erg leuk idee.

De edelsteen robijn

De rode robijn wordt dankzij zijn eigenschappen ook wel een halfedelsteen genoemd. De geneeskracht van de steen wordt al jaren herkend door mensen. Zo wordt de steen van de maand juli gebruikt tegen en bij infecties, om het libido te verhogen, de werking van de darmen te stimuleren en bij haaruitval. Robijnen zijn daarnaast populair bij juweliers overal ter wereld en worden veel verwerkt in juwelen en sieraden. Ook kroonjuwelen zie je vaak versierd met deze prachtige rode steen.

De kleur die bij de maand juli hoort

De kleur rood kan veel betekenissen hebben, maar over het algemeen staat deze kleur voor de liefde. “Helaas” passen ook de woorden bloed, vuur en agressie erbij. De kleur wordt veel door vrouwen gedragen. In het dierenrijk staat het voor aantrekkingskracht en bewustzijn.

Geboortemaand steen kopen

Als je in de maand juli bent geboren of je wilt een cadeau geven aan iemand die jarig is in deze maand, dan is een sieraad met robijn een leuk idee. Je kunt bij de onderstaande winkels een kijkje nemen voor de laatste prijzen.

Klik op het logo om naar de steen van jouw maand te gaan

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here