Jaspis is een niet doorschijnende soort kwarts en komt voor in allerlei kleuren. De rode jaspis is het meest bekend, hoewel de steen ook in het geel, bruin en groen voorkomt. Deze edelsteen heeft vaak witte, zwarte of grijze lijnen of spikkels. Van oorsprong is jaspis een verzamelnaam voor allerlei verschillende stenen, net zoals we kwarts als verzamelnaam gebruiken. Stenen die moeilijk geïdentificeerd kunnen worden en beschikken over verschillende kleuren krijgen meestal de naam jaspis.

Jaspis, een opvallende maar subtiele steen

Omdat de rode jaspis het meest bekend is, wordt deze ook het meeste gebruikt voor sieraden en decoratie. De dieprode kleur van de edelsteen, met de witte of zwarte tekening maakt het een bijzonder mooi sieraad. Het valt op, maar is toch subtiel. Een prachtige ketting met een dieprode steen maakt je outfit compleet. Je kunt dit combineren met oorbellen of een ring waarin rode jaspis is verwerkt.

De jaspis in de kleuren okergeel, geel, bruin, bruin/rood, wit met spikkels en groen zijn misschien minder populair, maar als sieraad zeker niet minder mooi! Want ook deze stenen hebben een bijzondere tekening en zijn stuk voor stuk bijzonder om te zien. Er zijn allerlei soorten sieraden met deze edelsteen, zoals verschillende armbanden, ringen, oorbellen, kettingen en kettinghangers. Door de verschillende kleuren jaspis en het grote assortiment sieraden zit er altijd voor iedereen wel wat passends bij.

Jaspis kopen kan ook als knuffelsteen, beeldje, sleutelhanger of bedeltje. Deze stenen zijn allemaal glad geslepen en voelen zacht aan, daarnaast hebben deze stenen een heldere kleur en is de steen glanzend. De ruwe jaspis is minder fel van kleur en ziet er ook wat doffer uit. Toch is de ruwe jaspis ook bijzonder om te zien, juist door de gekleurde tekeningen in de steen.

Meer doorzettingsvermogen dankzij Jaspis

Deze edelsteen heeft een krachtige werking op de gezondheid, zowel geestelijk als lichamelijk. Het zorgt voor meer doorzettingsvermogen, wilskracht en vastberadenheid. Het stimuleert de spirituele groei en heeft een ontspannende werking. Het maakt je assertief en beschermt je tegen negativiteit. Lichamelijk heeft het een positieve invloed op de eetlust en ondersteunt het de maag, darmen en lever.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here