Bij mensen die geboren zijn in de eerste maand van het jaar, januari, hoort de donkerrode edelsteen granaat. Deze steen staat volgens de edelsteenkundigen voor kracht, uithouding, doorzetten, moed en levensvreugde. De naam van de steen komt van het Latijnse granatus. Waarom past deze edelsteen zo goed bij deze maand?

De edelsteen granaat

Granaat is een hele bijzondere steen, die erg krachtig is en een hoge vibratie heeft. Volgens oude verhalen in de Griekse mythologie is de steen verbonden met Persephone. Hades had de godin ontvoerd en haar in het dodenrijk alleen maar granaatappelpitjes gegeven. Vandaar de naam van de steen. De steen hoort ook bij de Ark van Noah. De granaat zou hem tijdens zijn reis de weg helpen vinden en bescherming hebben geboden tijdens de nachten. De donkerrode variant hoort bij de maand januari en biedt bij crisissituaties hulp.

De kleur die bij de maand hoort

De donkerrode variant wordt in verband gebracht met de maand januari. Je kunt granaat kopen in meerdere kleuren, maar deze kleur past volgens edelsteendeskundigen het beste bij de maand. Mocht je dit echt niet mooi vinden, dan kun je ook granaat in de kleuren rood, bruin, oranje, groen en zwart kopen in diverse winkels in Nederland en België

Geboortemaand steen kopen

Je kunt de edelsteen kopen in verschillende vormen. Je mag de steen direct op de huid dragen, maar ook bijvoorbeeld in de broekzak doen. Het populairste is om de geboortemaand steen op de huid te dragen via een hanger, bijvoorbeeld als ketting. Bekijk hieronder enkele aanbiedingen van sieraden die van granaat zijn gemaakt.

Klik op het logo om naar de steen van jouw maand te gaan

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here