Ametrien valt onder de kwarts familie. Het is een mineraal die als edelsteen vervaardigt en verkocht wordt. De edelsteen is een combinatie van de paarse amethist en gele citrien.

Droge en branderige ogen

Om je ogen te beschermen tegen het uitdrogen knipper je regelmatig met je ogen. Op deze manier wordt er een dun laagje traanvocht over het oog verdeeld. Wanneer het traanvocht je oog niet vochtig genoeg houdt kunnen er klachten ontstaan. Klachten als bijvoorbeeld branderige ogen, droge en rode ogen, tranende ogen, last van licht hebben en constant het gevoel hebben dat er iets in je ogen zit. Een ametrien gedragen op de huid kan deze klachten doen verminderen.

Andere geneeskrachtige werkingen van de ametrien

De ametrien werkt goed bij droge en branderige ogen. Maar de energie van de edelsteen helpt ook goed voor andere lichamelijke problemen.

Opgeblazen gevoel

Als de bewegingen van je maag en darmen om het voedsel verteren niet goed werken, is dat een reden om last te krijgen van een opgeblazen gevoel. Wanneer je last hebt van een opgeblazen gevoel heb je vaak last van een soort druk op de maag en de darmen. Je kan er ook wat misselijk bij zijn en pijn in de bovenbuik voelen. Een op de huid gedragen ametrien helpt om het opgeblazen gevoel te laten verdwijnen.

Maagzweer

Een maagzweer is een soort van wondje in het slijmvlies van de maag. Wanneer je een maagzweer hebt dan kun je klachten krijgen als bijvoorbeeld brandend maagzuur, opboeren, misselijkheid en braken. een maagzweer geeft vaak pijn in de bovenbuik. De pijn van een maagzweer wordt vaak in de nacht erger. Wanneer je wat gegeten hebt neemt de pijn vaak wat af. De edelsteen ametrien gedragen op de huid  gedragen verzacht de klachten van een maagzweer.

Ametrien helpt tegen overmatig boeren laten

De oorzaak van overmatig boeren is dat je te vaak lucht op moet boeren. Een oorzaak kan zijn dat er teveel gassen in je maag zitten. Dit kan gebeuren na bijvoorbeeld het drinken van koolzuurhoudend frisdranken. Of door het inslikken van teveel lucht. Het kan zijn dat je een verkeerde sliktechniek hebt  of doordat je nerveus bent.  Een ametrien kan je helpen om het overmatig boeren tegen te gaan. Draag de steen wel op de huid voor het beste resultaat.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here