Februari wordt ook wel de sprokkelmaand of schrikkelmaand genoemd. Het is de tweede maand in het jaar en is vernoemd naar de Romeinse god Februus. De geboortemaandsteen die bij deze maand hoort is de paarse variant amethist. Dit is een van de meest populaire stenen en favoriet bij veel juweliers. Deze kwartssoort beschermt onder andere tegen nachtmerries, problemen bij inslapen, huidklachten en tegen heimwee. De steen kan in meerdere varianten worden gekocht.

De edelsteen amethist

De amethist wordt over het algemeen in paarse tinten gevonden. De duurste variant van de steen heeft een diepe indringende paarse kleur. De oude Grieken geloofden dat de steen hielp tegen katers en dronkenschap. Als zij alcohol nuttigden, hielden zij de steen in de mond of dronken zij uit een beker gemaakt van amethist. De steen staat tegenwoordig meer voor: het hoofd helder houden, slechte gewoontes erkennen en reinigen van jezelf en anderen. Fysieke geneeskrachten die worden toegeschreven aan de edelsteen zijn onder andere positief bij: zenuwstelsel, hoofdpijn en slaapproblemen.

De kleur die bij februari hoort

Amethist worden eigenlijk alleen maar in paarse kleuren gevonden. Vandaar dat de paarse kleur bij de maand februari past. Deze kleur staat voor: inspiratie krijgen, ontwikkelen van de geest, spirituele kracht, stimulatie van het zesde zintuig en verkrijgen van wijsheden.

Geboortemaand steen kopen

De steen kun je in meerdere soorten kopen, maar het beste is een vorm te kiezen die je op de huid kunt dragen. Hierbij kun je denken aan een ketting, hanger of armband. Bekijk hieronder de laatste aanbiedingen voor de edelsteen amethist die bij de maand februari hoort.

Klik op het logo om naar de steen van jouw maand te gaan

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here