Chalcedoon is een halfedelsteen. De kleur van deze steen is van bijna wit tot lichtblauw en blauwgrijs. Deze halfedelsteen is erg geliefd om sieraden van te maken. Maar het is niet alleen een mooi sieraad. Het is ook een geneeskrachtige steen. De energie van de chalcedoon kan helpen verlichting te geven bij verschillende klachten.

Heesheid

Een ontsteking van de stembanden is vaak de oorzaak van een hese stem. Maar heesheid kan ook andere oorzaken hebben zoals bijvoorbeeld langdurige stress, verkeerd stemgebruik en na een narcose. Wanneer je langdurig last van heesheid hebt is het verstandig om een specialist te raadplegen. Een chalcedoon op de huid gedragen helpt de klachten van heesheid te verminderen.

Stimuleert het geven van borstvoeding

Na de geboorte van je baby vullen je borsten zich met moedermelk. Na een paar dagen gaan je borsten steeds grotere hoeveelheden melk produceren.  Dan is het vaak hoe meer je baby drinkt hoe meer moedermelk je hebt. Een chalcedoon op de huid gedragen helpt bij het stimuleren van borstvoeding.

Chalcedoon helpt je bij examenvrees

Een beetje spanning voor een examen is niet erg. Vaak zet dit juist aan tot een verhoogde concentratie. Maar wanneer je last hebt van examenspanning dan kan je al dichtklappen bij de eerste vragen van je examen. Je merkt het vaak aan je hartslag en je ademhaling gaat sneller. Vaak krijg je het warm en ga je transpireren. Draag een chalcedoon op de huid voor en tijdens je examen. Dit draagt er zorg voor dat je minder gespannen je examen in gaat.

Couperose

Couperose komt in het gezicht voor. Het zijn vele uitgezette rode en blauwe bloedvaatjes. Het komt vaker bij vrouwen vanaf dertig jaar dan bij mannen. Het ontstaat meestal op de wangen, neus en de kin. Enkele voorbeelden van waardoor couperose  kan ontstaan zijn overmatig zonlicht, temperatuurschommelingen en alcoholgebruik. Een chalcedon kan helpen om couperose te voorkomen. Draag de steen wel op de huid. Zodat de energie van de steen het beste werkzaam kan zijn.

Infecties van de luchtwegen

Je hebt een luchtweginfectie wanneer het slijmvlies in je luchtwegen ontstoken is. De infectie kan voorkomen in de onderste en bovenste luchtwegen. Acute bronchitis en een longontsteking komt in de onderste luchtwegen voor. Bij verkoudheid en ontsteking aan je keel en bijholten dan heb je last van een bovenste luchtweginfectie. Een chalcedoon gedragen op de huid kan de symptomen van een luchtweginfectie verlichten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here