Bloedkoraal wordt gevonden in de Middellandse zee en ligt 2 tot 280 meter diep. Het koraal groeit in kolonies van ongeveer 5 tot 20 centimeter hoog. Voornamelijk op plaatsen met een rotsachtige bodem waar sterke waterstromingen aanwezig zijn. De meest bekende kleur van dit koraal is donker oranje/rood, maar er zijn ook bloedkoraal soorten bekend zijn in de kleuren wit en zwart. In wat voor vormen kun je bloedkoraal kopen?

Bloedkoraal kopen als statussymbool

Bloedkoraal is de afgelopen jaren flink in prijs gestegen. Dit komt omdat het winnen van bloedkoraal tegenwoordig verboden is. Bloedkoraal kopen is dus steeds minder makkelijk te verkrijgen waardoor de waarde en dus ook de prijs stijgt. Daarnaast is er veel meer vraag naar bloedkoraal, voornamelijk vanuit China. Daar is dit koraalsoort namelijk een statussymbool, waardoor het een gewild product is. Bloedkoraal kopen kan dus wel nog, maar je zult er iets meer voor moeten betalen.

Er worden veel sieraden gemaakt van bloedkoraal, zoals kettingen, ringen, armbanden en oorbellen. Deze worden veelal door antiekhandelaren verkocht, maar er zijn ook een aantal sieraden winkels en juweliers die verschillende sieraden met bloedkoraal verkopen. Bloedkoraal is een prachtig sieraad mede vanwege de oranje/ rode kleur.

De prijs is afhankelijk van verschillende factoren, zoals de kleur van het bloedkoraal: hoe dieper rood het sieraad is, hoe meer waarde het heeft. Ook de afwerking en kwaliteit van de kralen spelen een rol wat betreft de prijs. Hierdoor is er geen vaste prijs voor bloedkoraal.

Bloedkoraal helpt tegen bloedziekten

Bloedkoraal zorgt ervoor dat de vorming van rode en witte bloedlichaampjes wordt gestimuleerd. Zo wordt het gebruikt tegen verschillende bloedziekten. Het werkt helend voor het beenmerg en biedt ondersteuning bij onvruchtbaarheid en menstruatieproblemen. Ook voor kinderen is bloedkoraal geschikt, het bevordert een gezonde groei. Het beschermt tegen vervelende situaties, ongelukken, verkeerde mensen in je omgeving en narigheid. De geneeskracht van bloedkoraal is zeer bekend en populair.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here