Home Algemeen Bloedkoraal, geneeskracht uit de Middellandse Zee

Bloedkoraal, geneeskracht uit de Middellandse Zee

De geneeskracht van bloedkoraal

1943
0
Bloedkoraal

Bloedkoraal bestaat uit duizenden diertjes die aan elkaar vast geplakt zitten. Deze diertjes leven samen met hele kleine koraalplantjes samen. Er bestaat hard en zacht koraal. Het zachte koraal heeft een zacht skelet en het harde koraal heeft een skelet van kalk. Bloedkoraal wordt gevonden op een diepte van 2 tot 280 meter van de Middellandse Zee.

Bloedkoraal

Het glanst bij het dragen op een gezonde huid maar wordt doffer van kleur wanneer de drager ziek is. Om een bloedkoraal glanzend te krijgen kun je deze insmeren met een plantaardige olie. Dit is overigens één van grootmoeders tips.

Bloedarmoede

Als je last van bloedarmoede hebt je te weinig rode bloedcellen in je bloed. Een andere oorzaak kan zijn dat je rode bloedcellen onvoldoende werken. De meest voorkomende oorzaak is dat je een ijzertekort hebt. Dit tekort kun je krijgen door extreem bloedverlies. Maar ook verkeerde voeding kan een oorzaak van een tekort aan ijzer zijn. Bloedkoraal gedragen op je huid kan je beschermen tegen ijzertekort dus tegen bloedarmoede.

Hoge bloeddruk

Bloeddruk ook wel hypertensie genoemd is de kracht waarmee het hart het bloed in de vaten pompt. Het bloed wordt met kracht de slagaders ingepompt door het hart. Daardoor ontstaat er een druk op de bloedvaten. Deze druk mag niet te hoog worden omdat dit de wanden van de slagaders beschadigt. Een goede bloeddruk is belangrijk om het hart en de vaten gezond te houden. Een bloedkoraal gedragen op de huid helpt bij het behouden van een goede bloeddruk.

Bloedkoraal bij steenpuisten

Een steenpuist is een grote harde, rode, onderhuidse plek. De puist kan zo hard zijn als steen. Vandaar de naam steenpuist. Na een aantal dagen wordt de puist groter(rijper) en barst dan spontaan open. Wanneer de puist openbarst komt er etter vrij. Als dit gebeurt dek dan de plek af met een gaasje en houd deze goed schoon. Steenpuisten kun je voorkomen door een bloedkoralen ketting of armband op de huid te dragen.

Bevordert borstvoeding

Borstvoeding bevat alle voedingsstoffen die een baby nodig heeft. Deze voeding wordt beter verteert dan andere babyvoeding. Moedermelk beschermt je baby ook tegen infecties. Bloedkoraal gedragen op de huid bevordert de productie van borstvoeding. Door de bloedkoraal op de huid te dragen bereik je het beste resultaat.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here