Aventurijn wordt het vaakst in de groene kleur gevonden. Maar het mineraal wordt ook wel in de kleuren geel, oranje, bruin, blauw of grijs gevonden. De steen is doorschijnend. In het oude Griekenland naaide men een aventurijn in de kleding van de krijger. Zodat de krijger dankzij de steen zijn moed, eerzucht en optimisme zou behouden.

Pijnstillend

Pijn kan niet alleen plaatselijk voorkomen maar ook in je hele lichaam. Wanneer je een verwonding of een ontsteking hebt noem je dat weefselpijn. Zenuwpijn is vaak een chronische pijn. Deze pijn zit niet altijd op dezelfde plaats. Wanneer je hier last van hebt kan je bijvoorbeeld een stekend, brandend, of doof gevoel hebben. Ieder mens ervaart de pijn anders. Een aventurijn op de huid gedragen helpt de pijn verminderen.

Bindweefsel

Het bindweefsel maakt onderdeel uit van alle organen in het lichaam. Het heeft een ondersteunende en verzorgende verzorging. Bindweefsel beschermt je organen en bepaalt de vorm van de organen. De beweeglijkheid van de organen wordt verzorgt door het weefsel. Aventurijn gedragen op de huid ondersteund de werking van het lichaam.

Aventurijn helpt bij het stotteren

Je hebt 150 spieren nodig om goed te kunnen spreken. Al deze spieren moeten met elkaar samenwerken. Wanneer deze spieren niet goed samenwerken dan krijg je moeite met spreken. Je woorden komen dan hakkelend je mond uit. Dit wordt stotteren genoemd. Als iemand stottert gaat er iets mis tussen de hersenen en de spieren die nodig zijn om te spreken. Het probleem is dan dat de spier te vroeg of te laat reageert. Een aventurijn kan helpen om vloeiender te spreken. Draag de aventurijn wel op de huid. Dan bereik je het beste resultaat.

Blozen

Blozen ontstaat doordat de bloedvaatjes in het gezicht zich verwijden. Hierdoor stroomt er meer bloed door de vaten. Het heeft als gevolg dat de huid rood wordt. Bijvoorbeeld door angst, opgewondenheid en verlegenheid kun je reageren door te blozen. Wanneer vrouwen in de overgang zijn dan kunnen zij last krijgen van opvliegers. Deze opvliegers gaan ook meestal gepaard met het rood worden van het gezicht. Een aventurijn op de huid gedragen kan het blozen doen afnemen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here