Artritis, welke edelstenen kunnen daarbij helpen?


Artritis is een aandoening waarbij je last hebt van één of meerdere gewrichten. Bij deze klacht kunnen edelstenen en mineralen ondersteunend werken. Zo zijn er stenen die helpen bij de ontstekingen en stenen die de huid versterken. Daarnaast zijn er veel andere mineralen die je kunnen helpen bij de klacht.

Wat is artritis?

Artritis is een ontsteking van gewrichten. Het wordt vaak veroorzaakt door reumatische aandoeningen, een verwonding of een infectie die is ontstaan door een bacterie. Bij de ene persoon zijn meerdere gewrichten aangetast, maar een ander persoon kan last hebben van meerdere gewrichten. Men verward deze aandoening soms met artrose. Het zijn echter twee verschillende aandoening. Bij artrose komt namelijk geen ontsteking voor, terwijl dat bij artritis wel het geval is. Symptomen zijn hevige pijnen aan gewrichten, koorts en rode huid. Je hebt meer vormen van deze ziekte. Edelstenen kunnen goed ondersteunend werken bij deze klacht, maar je dient altijd eerst met een huisarts of specialist te overleggen.

Malachiet

Tegen ontstekingen in het algemeen en ontstekingen die voorkomen bij artritis, kun je de mooie steen malachiet gebruiken. De steen staat bekend om de kalmerende, beschermende en ontstekingsremmende werking. Je kunt bijvoorbeeld een hanger van malachiet omdoen en direct op de huid dragen. Ook kun je de steen in een broekzak doen.

Blauwe chalcedoon

De chalcedoon versterkt de huid en heeft een positief effect op de slijmvliezen. De chalcedoon is al jarenlang een zeer populaire steen bij edelsteentherapeuten. Ook heeft het een positieve invloed op longen, verkoudheid, lymfeklieren en alles wat met bloed en doorbloeding te maken heeft. Ook wordt deze steen gegeven bij mensen die zwanger zijn, omdat het moedergevoel door de blauwe chalcedoon versterkt wordt.

Andere stenen die je kunt gebruiken:

De volgende stenen kun je inzetten als je last hebt van de klacht artritis. Let wel goed op dat je niet iedere steen direct op de huid kan dragen.

Edwin

Edwin heeft op 8 jarige leeftijd een edelstenen-verzamelpakket van zijn ouders cadeau gehad. In dit pakket zat iedere week een nieuwe edelsteen of mineraal met daarbij informatie. De passie voor edelstenen en mineralen is toen begonnen. Op edelstenen.blog schrijft hij alles wat te maken heeft met dit onderwerp.

Recent Content

link to Lodestone kopen

Lodestone kopen

Heel goed, je gaat Lodestone kopen. Wat de specifieke reden voor je keuze is maakt natuurlijk helemaal niet uit. Met de Lodestone heb je een mooie edelsteen uitgezocht en nu is de vraag: Waar kun je de Lodestone kopen? En waar kun je dit het beste doen? Ook wil je waarschijnlijk weten: waar let je […]
link to Kwarts kopen

Kwarts kopen

Heel goed, je gaat Kwarts kopen. Wat de specifieke reden voor je keuze is maakt natuurlijk helemaal niet uit. Met de Kwarts heb je een mooie edelsteen uitgezocht en nu is de vraag: Waar kun je de Kwarts kopen? En waar kun je dit het beste doen? Ook wil je waarschijnlijk weten: waar let je […]

AANBIEDING – €135,- korting

Unieke Kans: Voor Iedereen Die Op Zoek Is Naar Ontspanning!

Yoga Nidra Chakra Cursus. Bekijk de cursus via de button hieronder of lees ons Yoga Nidra cursus blog

Yoga Chakra aanbieding