Home Aragoniet Aragoniet, de helende energie

Aragoniet, de helende energie

De geneeskracht van aragoniet

863
0
Aragoniet geneeskracht

Aragoniet komt voor in de kleuren wit, grijswit, roze, oranje, rood, roodbruin,  geel, bruingroen en kleurloos. De steen heeft een glasglans en is doorzichtig tot doorschijnend. Soms wordt de steen weleens verward met calciet. Dit omdat calciet dezelfde samenstelling heeft. Aragoniet is een geliefde steen bij de edelsteen therapie. Hieronder zijn enkele klachten beschreven waarbij aragoniet je kan helpen.

Helpt spierkramp verminderen

Als je last hebt van kramp in je tenen, benen of kuiten. Komt dat omdat alle spiervezels van een bepaalde spier allemaal tegelijkertijd samentrekken. Dit kan zich voordoen in elke spier van je lichaam. Wanneer een aragoniet op de huid gedragen wordt kan dit kramp verminderend werken.

Helpt bij verkoudheid

Wanneer je verkouden bent heb je last van een ontsteking. Een ontsteking van je slijmvlies in je neus, keel en bijholten. Wanneer je slijmvlies ontstoken is dan zwelt het op. Ook gaat het slijmvlies veel slijm produceren. Met als gevolg dat je neus hierdoor verstopt raakt. De ontsteking kan een hoestprikkel in je keel veroorzaken. Veel voorkomende klachten van een verkoudheid zijn dan ook snotteren, keelpijn, hoesten, en oorpijn. Een aragoniet kan je helpen deze klachten te verzachten. Draag de steen wel op de huid voor het beste resultaat. Je kan de steen ook onder je hoofdkussen leggen.

Bevordert de elasticiteit van de spieren

Dankzij de elasticiteit van de spieren kun je rechtop staan, bukken, en buigen en nog veel meer bewegingen maken. Wanneer je spieren elastisch en soepel zijn kun je jezelf ook beter ontspannen. Als je te lang en te vaak in één houding moet zitten of staan worden je spieren stijver. Ook worden je spieren dan slap en korter. Een aragoniet gedragen op de huid kan de elasticiteit van de spieren bevorderen.

Versterkt het immuunsysteem

Je immuunsysteem wordt ook wel je afweersysteem genoemd. Het beschermt je lichaam tegen ziektes.  Het beschermt je onder andere voor virussen, schimmels, bacteriën en parasieten. Een aragoniet kan er toe bijdragen je immuunsysteem te versterken. Draag de steen voor het beste resultaat op de huid.

Vorig artikelVerslag van de mineralenbeurs 2017 in Rijswijk
Volgend artikelAgaat, een spirituele helper
Judy
De interesse van Judy voor edelstenen en mineralen begon toen zij Edwin (andere blogger van deze website) een edelstenenverzamelpakket cadeau gaf. Zij vond dit zo leuk dat zij ook is gaan verzamelen en honderden boeken en websites heeft verslonden over dit onderwerp. Op edelstenen.blog schrijft zij vanuit haar eigen passie en visie.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here