Aquamarijn is een edelsteen die wordt gevonden in de kleuren geelgroen, bleekgroen, blauwgroen en bleekblauw. De steen is doorzichtig tot doorschijnend en heeft een glasglans. Wanneer de aquamarijn in te fel zonlicht geplaatst wordt kan deze verkleuren. De steen staat bekend om zijn werking bij fysieke klachten. Maar ook op geestelijk gebied is het een geliefde steen. Die voor verschillende doeleinden ingezet kan worden. Enkele voorbeelden staan hieronder beschreven.

Spreken in het openbaar

Sommige mensen vinden het idee dat ze in het openbaar moeten spreken een kwelling. Voor een klas staan en een spreekbeurt houden, een boek bespreken of een presentatie houden is soms een hele opgave. Soms gebeurt het dat mensen zelfs ziek worden van het idee dat zij in het openbaar moeten spreken. Aquamarijn staat in verbinding met je keelchakra evenals de turkoois. Een aquamarijn gedragen op de huid ondersteunt je bij het spreken in het openbaar.

Meditatie en aquamarijn

Meditatie is een techniek waarbij je leert je geest te ontspannen. Het is een toestand waarbij je je aandacht richt op een vast punt of een gedachte. Vaak ben je heel snel afgeleid doordat je aan andere dingen denkt. De bedoeling van meditatie is dat je de gedachten weer terug brengt naar de gedachte van het begin van de meditatie. In het begin vinden de meeste mensen het heel moeilijk om zich te concentreren. Vaak is het een kwestie van oefenen. Wanneer het je lukt om te mediteren merk je dat je innerlijke rust krijgt.

Verlegen kinderen

Verlegenheid hoort soms bij de ontwikkeling van een kind. Er zijn peuters die thuis heel vrij zijn. Maar wanneer zij buitenshuis zijn ineens heel verlegen kunnen reageren op bepaalde situaties. Als je kind verlegen is hoeft dit niet altijd even zorgelijk te zijn. Sommige kinderen bekijken eerst rustig de situatie en wachten nog even af voordat zij reageren. Het wordt pas een probleem wanneer je kind er last van heeft. Een aquamarijn aan een koord of ketting op de huid gedragen helpt om je wat zekerder te voelen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here