Home Amethist Amethist, een beschermende steen

Amethist, een beschermende steen

De spiritualiteit van de amethist

1051
0
Amethist beschermende steen

De amethist heeft een mooie lila tot paarse kleur. De steen kan je op veel manieren helpen. Zowel op het fysieke vlak als op geestelijk gebied. Deze edelsteen is dan ook bij veel mensen erg geliefd. Dit ook mede door zijn zuiverende en beschermende werking

Beschermt tegen negatieve gedachten van anderen

Soms kan het fijn zijn om energie van andere mensen over te nemen. Maar het kan ook heel beklemmend gevoel geven. Door de negatieve energie van anderen kun je zowel geestelijke als lichamelijke problemen krijgen. Je kan hierdoor bijvoorbeeld heel verdrietig door worden maar ook boos en erg moe. Het kan zich zelfs ook uiten in nek–of hoofdpijn. Het komt regelmatig  voor dat dit gebeurt zonder dat je daar erg in hebt. Daarom is het goed om jezelf te beschermen tegen de negatieve energie van anderen. Je kan dit doen door een amethist op de huid te dragen. Wanneer je vaak met mensen werkt kan je ook een stuk ruwe amethist in de ruimte zetten waar je vaak met meerdere mensen verblijft.

Een rusteloze geest

Sommige mensen herkennen dit waarschijnlijk wel. Wanneer je de gehele dag in je doe-modus bent geweest is het moeilijk je daarna te ontspannen. Je geest is dan bezig met allerlei verschillende gedachten. Als je een tijd moet stil zitten of liggen heb je het gevoel dit niet te kunnen. Gelukkig duurt voor de meeste mensen dit rusteloos gevoel niet voor lang. Een amethist kan je rust geven. Draag de steen op de huid of neem een gladde amethist voor enige tijd in beide handen. Ook kan het helpen een ruwe amethist neer te zetten om te ontspannen in de ruimte waarin je op dat moment bent.

Stimuleert het derde oog

Het derde oog staat direct in verbinding met je voorhoofdchakra (zesde chakra)

Het derde oog wordt ook wel het zesde zintuig genoemd. Het bevind zich tussen de wenkbrauwen. In het midden van je voorhoofd. Er zijn wereldwijd vele culturen die zich al eeuwenlang bewust zijn van het derde oog. Om deze redenen heeft het derde oog dan ook verschillende namen gekregen. Namen zoals bijvoorbeeld het innerlijke oog, Kundali en Shiva’s oog. Wanneer je voorhoofdchakra goed in balans is en je derde oog geopend is worden je intuïtieve gevoelens versterkt. Hierdoor zal je minder stress gaan ervaren. Dit zijn slechts enkele voorbeelden van de voordelen die je kunt ondervinden. Een amethist gedragen op de blote huid stimuleert het derde oog.

Activeert je intuïtie

Het woord intuïtie wil zeggen dat het een gevoel is of een ingeving zonder dat je er over te hoeft na te denken. Er zijn verschillende manieren waarbij je in contact kan staan met je onderbewuste. Dit contact kun je hebben via je zintuigen maar ook doordat kippenvel krijgt of door spanningen te voelen. Door een amethist op de huid te dragen kun je je intuïtie stimuleren.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here