Amazoniet is een mineraal dat in de kleuren groen, blauwgroen en turkoois wordt gevonden. De steen is ondoorzichtig en heeft een glinsterend oppervlak.

Wat is Amazoniet?

Amazoniet, niet te vergissen met moissaniet, is een groen mineraal dat in de natuur wordt gevonden en heeft zijn naam te danken aan zijn groenige kleur die veel stenen hebben die in de Amazonrivier zijn gevonden. Het is daarentegen niet afkomstig uit de Amazonrivier. Amazoniet wordt ook wel Amazonsteen genoemd. Uit recentelijk onderzoek is gebleken dat het zijn groene kleur te danken heeft aan de hoeveelheden lood en water in de veldspaat. Het is een redelijk zachte steen en scoort een zes tot zes en een half op de schaal van hardheid. Ter vergelijking, een diamant soort een tien(wat de hoogst mogelijke score is).

Algemene informatie Amazoniet

Voorheen werd gedacht dat deze steen alleen in Rusland te vinden was. Tegenwoordig komt het beperkt voor op verschillende andere plekken in de wereld, zoals bijvoordbeeld in Colorado, Brazilie en Madagascar. Het komt vooral in groene vorm voor, maar het komt ook in geelachtig groen en blauwig groen voor. Soms kun je zelfs witte plekken erin terugvinden.

Deze amazoniet stenen gebruiken wij:

Amazoniet
Aanbieding: 29 euro (klik hier)

Werking en geneeskracht Amazoniet

Amazoniet heeft een sterke genezingskracht. Dit zijn de werkingen van deze mysterieuze steen:
– Het staat symbool voor balans tussen mannelijke en vrouwelijke energie.
– Het ontspant de hersenen en het zenuwsysteem.
– Het is een steen die negatieve energie weghoudt
– Het verminderd stress.
– Zorgt voor balans tijdens stressvolle periodes, zoals rouw.
– Ondersteunt de darm en spijsvertering.
– Het absorbeert woede.
– Helpt met communicatie tussen mensen.
– Helpt vreedzaamheid.
– Versterkt meditatie.
– Helpt je met in slaap vallen.

Wat is het effect van Amazoniet op de gezondheid?

Doordat de steen je weerhoudt van negatieve energie zul je je rustiger in je hoofd voelen. Minder stress is goed voor je hart en bloeddruk. Amazoniet schijnt ook een positieve werking op je darmen en spijsvertering te hebben, met resultaat dat je minder snel in gewicht zult aankomen. Tevens begeleidt deze steen je ook met een rustige en veilige zwangerschap. Je kunt amazoniet bij je dragen in je zak of je kunt er een sieraad van maken en deze dragen om van de positieve bijwerkingen te genieten. Er is geen informatie bekend over negatieve invloeden van Amazoniet.

Verzorging Amazoniet

Je kunt amazoniet het beste niet te lang met water in aanraking laten komen. Het is echter wel eenvoudig met water schoon te maken. Ook is het een wat zachtere steen dus het beschadigt snel bij aanraking met hardere voorwerpen. Als je er te veel druk op zet kan het zelfs barsten.

Sterrenbeeld en chakra’s die horen bij Amazoniet

Amazoniet past het beste bij de sterrenbeelden Vissen, Weegschaal, Maagd en Waterman. Het werkt op je vierde chakra(hart en liefde), vijfde chakra(je keel en creaties), zesde chakra(derde oog en intuitie) en de achtste chakra(wijsheid).

Geschiedenis en ethymologie van Amazoniet

Het heeft zijn naam rond het jaar 1800 gekregen. Men dacht dat deze steen uit de Amazonrivier komt en vernoemde het daarnaar, maar eigenlijk was dat dus een misvervtand. Vroeger was deze steen vooral populair in het oude Egypte. Zij maakte hier sieraden van, omdat het gemakkelijk te bewerken is.

Wist je dat…

  • Amazoniet je beschermt tegen straling van mobiele telefoons en magnetrons?
  • Deze steen niet in de Amazonrivier voorkomt?
  • Het een heiige steen is voor de indianen wonend aan het Amazonegebied?
  • In legendes wordt verteld dat de Amazonstrijders deze steen droegen, omdat het hun moed gaf?
  • Amazoniet ook wel de steen der waarheid en steen van de moed wordt genoemd?

Amazoniet als sieraad

Amazoniet krijgt een helder groene kleur nadat je hem polijst. Ook krijgt het er een mooie glans ervan. Het wordt op deze manier vaak als goedkope edelsteen in sieraden gebruikt en komt in verschillende vormen voor. Een nadeel is alleen dat het de glans snel verliest, omdat het een zachte steen is die snel beschadigt. Amazoniet wordt het beste als ketting gedragen, zodat het dichter bij je hart is en de positieve effecten ervan het beste tot hun recht komen.

Amazoniet kopen
Goedkoop Amazoniet kopen (klik hier)

Amazoniet helpt

Zoals je al hebt kunnen lezen helpt amazoniet voor verschillende belangrijke aspecten in het leven. Wij hebben ze op een rijtje gezet en laten direct zien welke amazoniet je erbij kan kopen.

Voorjaarsmoeheid

Goed om te weten is dat voorjaarsmoeheid geen ziekte of aandoening is. Het is wel een klacht die ervoor zorgt dat je jezelf energieloos voelt. Wanneer de voorjaarsmoeheid ieder jaar weer terug komt  kan je spreken over een seizoensgebonden deppressie. Naast de moeheid voel je jezelf ook somber en ervaar je minder plezier. Een amazoniet gedragen op de huid kan de klachten doen verminderen.

Amazoniet hanger
Een prachtige amazoniet hanger voor ongeveer 100 euro (klik hier)

Zorgen maken over

Zorgen over iets maken dat doet ieder mens weleens. Bijvoorbeeld piekeren over je toekomst, of een onenigheid met een familielid. Er zijn wel honderden voorbeelden te noemen waarover je zorgen kunt maken. Door al dat piekeren kom je vaak moeilijk in slaap. Amazoniet gedragen op de huid helpt om je minder snel zorgen te maken en het inslapen te bevorderen.

Amazoniet armband
Bela Donaco Classic B6 – Facet geslepen Amazoniet, 69 euro (klik hier voor de aanbieding)

Bedplassen

Bedplassen kan verschillende oorzaken hebben. Enkele voorbeelden zijn dat sommige mensen s ’nachts erg vast slapen. Ze slapen zo vast dat ze de signalen van de volle blaas niet voelen. Het probleem kan zich ook voordoen omdat het bedplassen erfelijk is. Een amazoniet gedragen op de huid kan helpen bij dit probleem.

Amazoniet edelsteen
Amazoniet in Amuletvorm (100 gram – 5 stuks)

Hyperventilatie

Hyperventilatie ontstaat doordat je te snel of te diep ademhaalt. Het kan ontstaan door spanningen of angst. Dit gebeurt vaak zonder dat je zelf in de gaten hebt. Wanneer je last hebt van hyperventileren voel je jezelf benauwd en duizelig. Hyperventilatie kan geen kwaad maar is heel vervelend als je er last van hebt. Amazoniet gedragen op de huid kunnen de aanvallen van hyperventilatie doen verzachten.

Trauma’s

Een trauma loop je op wanneer je een schokkende gebeurtenis mee maakt die je niet kunt verwerken. Dit uit zich vaak in zowel psychische als lichamelijke klachten. Je kan bijvoorbeeld van onverwachte zelfs zachte geluiden erg schrikken. Je voelt jezelf somber en naderhand erg kwetsbaar. Een amazoniet kan helpen de scherpe kantjes van het opgelopen trauma te laten slijten. Draag de steen op de huid dan bereik je het beste resultaat.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here