Home Agaat Agaat kopen kan in enorm veel vormen

Agaat kopen kan in enorm veel vormen

606
0

Agaat is er in verschillende natuurtinten, zoals wit, grijs, blauw/grijs, oranje, rood en bruin. De edelsteen wordt gekenmerkt door de bijzondere strepen en is familie van de kwarts. Agaat is licht doorschijnend tot doorzichtig en is vaak amandel vorming, dit komt omdat het in vulkanische gasblazen gevormd wordt. Omdat agaat een veelzijdige steen is, is het een populaire en zeer geliefde edelsteen.

Bijzondere agaat schijven

Geslepen en getrommelde agaat ziet er bijzonder uit, de gekleurde banen over de steen komen mooi naar voren en zorgen voor een prachtig kleurenspel. Vandaar ook dat deze steen erg goed als sieraad kan worden gebruikt. Ieder sieraad is uniek en door de neutrale natuurtinten past het sieraad vrijwel overal bij. Er zijn kettingen en armbanden met ronde- of splitkralen van verschillende kleuren agaat, hierdoor ziet het sieraad er levendig uit.

Natuurlijk zijn er ook ringen, oorbellen, ketting hangers, kettingen en armbanden met één kleur agaat. Agaat sieraden kopen kan in alle agaat kleuren, maar de witte en grijze kleur worden het meeste gebruikt.

Agaat wordt als losse steen meestal als schijf verkocht, deze schijven zijn meestal rond of ovaal. De verschillende kleurlagen worden weergegeven in ringen en zorgt voor een bijzonder effect. Deze schijven zijn er in verschillende kleuren en allemaal hebben ze een bijzonder kleurenspel. Door de schijf tegen het licht in te houden zullen de kleuren nog mooier uitkomen.

Een geode van agaat heeft vaak een dikke buitenrand met daarin kleine kristallen. In de rand komen ook weer de mooie gekleurde lijnen naar voren, de kristallen zijn meestal licht van kleur.

Agaat en gezondheid

Deze kleurrijke edelsteen heeft een positieve invloed op elke chakra. Door de steen op het nachtkastje te plaatsen of onder het hoofdkussen kan het slaapproblemen verminderen. Het vermindert allergieën en kan ontstekingen genezen. Ook als je last hebt van spijsverteringsproblemen kan agaat ondersteuning bieden, het heeft een positief effect op de maag en darmen. Op emotioneel gebied helpt het bij het verwerken van verdriet en vermindert het angsten. Het versterkt het concentratievermogen en de intuïtie.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here