Home Agaat Agaat, een spirituele helper

Agaat, een spirituele helper

796
0
Agaat

De edelsteen agaat wordt in verschillende kleuren gevonden. De kleuren van agaat variëren van wit, verschillende tinten bruin, blauw, roodbruin en grijs.

De steen wordt gebruikt als siersteen, om sieraden van te maken en als helende steen bij verschillende klachten. Ook is de agaat op spiritueel gebied een sterke steen. Hieronder staan enkele voorbeelden van de werking beschreven.

Gevoel van geborgenheid

Je geborgen voelen betekent niets anders dan je veilig voelen. Wanneer je jezelf in een omgeving of bij bepaalde mensen veilig voelt dan voel je jezelf geborgen. Als je dit gevoel niet hebt dan voel je meestal dat je niet welkom bent. Toch is het gevoel van geborgenheid niet altijd vanzelfsprekend. Zeker niet voor kinderen. Terwijl het heel belangrijk is voor een kind dat ze zich veilig voelen in hun eigen omgeving en op school. Vaak hebben kinderen een druk leven. Ze moeten naar school, naar een sport of vereniging en hebben vriendjes en vriendinnetjes. Dan is het belangrijk dat ze een veilige thuishaven hebben. Een plaats waar ze zich gewaardeerd en geborgen voelen. Een agaat op de huid gedragen helpt het gevoel van geborgenheid te versterken.

Maakt minder emotioneel

Emoties horen bij het leven. Door je emoties te tonen laat je aan de ander zien dat je “meevoelt” De emoties die je voelt kunnen je ook wel eens teveel worden. Vaak is de reden hiervan stress. Maar het kan ook een diepere oorzaak hebben. Een voorbeeld is een niet verwerkt verlies van een naaste. Zolang je dit geen plaats hebt gegeven kan het zijn dat je erg emotioneel reageert op bepaalde situaties. Een agaat op de huid gedragen helpt te sterke emoties waar je last van hebt te verminderen.

Agaat reinigt de aura

Het is belangrijk om je aura te zuiveren van negatieve energieën. De aura is een energieveld om je lichaam. Je kunt de aura vergelijken met een spons. Het is gevoelig voor je eigen emoties maar ook de energieën van andere mensen kunnen je aura binnen dringen. Sommige mensen voelen zich weleens ontzettend moe na contact met een ander. Dit kan komen doordat je de energie van de ander oppikt via je aura. Het kan zelfs voorkomen dat je de gevoelens van pijn en stress voelt van de ander. Een agaat helpt je om je aura te zuiveren van negatieve energieën. Draag de agaat op de huid voor het beste resultaat.

Vorig artikelAragoniet, de helende energie
Volgend artikelRhodochrosiet, de geneeskrachtige energie
Judy
De interesse van Judy voor edelstenen en mineralen begon toen zij Edwin (andere blogger van deze website) een edelstenenverzamelpakket cadeau gaf. Zij vond dit zo leuk dat zij ook is gaan verzamelen en honderden boeken en websites heeft verslonden over dit onderwerp. Op edelstenen.blog schrijft zij vanuit haar eigen passie en visie.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here